İnsani Yardım Ortamlarında İletişim

Bu kurs kapsamında, iletişimin insani yardım ortamlarındaki rolü, amacı ve yararları ele alınır. Bu kursun içeriği, bir müdahalede oluşturmanız gerekebilecek önemli çıktılardan bazılarını ve bunları oluşturmak için gereken en iyi uygulama yaklaşımlarını kapsar.

A person with a thinking bubble
Bu kurs bana uygun mu?
Bu kurs, insani yardım müdahalelerinde ülke içi operasyonel programlar için hazırlık faaliyetlerinde bulunan ve bu programların sorumluluğunu üstlenebilecek yerel, ulusal ve uluslararası personel için hazırlanmıştır. Bu kurs, insani yardım ortamlarında iletişim hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kişilere yöneliktir.

A person with a lightbulb over their head
Bu kurstan nasıl faydalanacağım?


  • İnsani yardımda iletişimin amacını ve yararlarını açıklamak
  • En uygun iletişim ürünlerini seçmek
  • Müdahale için gereken önemli iletişim çıktılarının hangileri olduğunu öğrenmek
  • İçerik toplamaya ilişkin genel riskleri anlamak
  • Yaygın türlerde içerik üretimi için en iyi uygulamaları tanımak

A clock showing 15 minutes passing
Ne kadar sürecek?
 Yaklaşık 60 dakika. Modülden dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz ve geri döndüğünüzde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Three stacks of coins with a question mark on the top
Ücreti nedir?
 Bu program ücretsiz!

A certificate scroll with a rosette on it
Sonunda bir sertifika veya dijital rozet alacak mıyım?
 Evet, kurs içerisindeki tüm modülleri tamamladığınızda sertifikanızı indirebileceksiniz.

The word START and a question mark in a circleNasıl başlayacağım?
 Bu sayfadaki "Kabul ediyorum - kursa katılın" düğmesine tıklayın. Bu düğmeye tıkladığınızda kurs sayfasına yönlendirileceksiniz.

Veri Koruma
Bu kursu hazırlayan Save the Children UK ve World Vision, kursun kullanımını izleyerek amacı dışında kullanılmasını önler. Dolayısıyla Save the Children UK ve World Vision izleme personeli, Kaya platformunda kullandığınız adı ve mesleğinizle ilgili bize sağladığınız diğer bilgileri görebilecektir.
Bütün bu veriler, herhangi bir analiz veya raporlama amacıyla kullanılmadan önce anonim hâle getirilecektir. Veri koruma hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen capacitybuilding@savethechildren.org.uk e-posta adresinden bizimle iletişime geçin.