Вітаємо в онлайн-курсі "Вступ до міжнародного гуманітарного права (МГП)".
У цьому інтерактивному електронному навчальному курсі ви розглянете основні питання, що стосуються права збройних конфліктів або Міжнародного гуманітарного права (МГП). Ви дізнаєтесь про витоки та джерела цього зведення правових норм, а також про те, до яких ситуацій він застосовується. Ви також навчитеся відрізняти міжнародні збройні конфлікти від неміжнародних. Ви дізнаєтеся більше про конкретні правила захисту цивільних осіб, затриманих, поранених і хворих, а також медичного персоналу.   
Наприкінці цього курсу ви будете краще розуміти три ключові принципи МГП, які регулюють ведення воєнних дій — розмежування, пропорційність та запобіжні заходи — і зможете проілюструвати, яким чином вони обмежують вплив збройного конфлікту на цивільне населення. Як наслідок, ви також дізнаєтеся, як імплементується МГП, що відбувається при виникненні порушень, і яка роль МКЧХ у сприянні дотриманню цього зведення правових норм. 
Цей курс також доступний Англійська, французька, іспанська, польська, румунська
A person with a thinking bubble
Чи підійде мені цей курс? 
Цей курс не вимагає попередніх знань в галузі права і в першу чергу адресований гуманітарним працівникам, політикам та іншим фахівцям, які прагнуть краще розуміти, як і коли застосовується це зведення правових норм, і кого воно захищає. 

A person with a lightbulb over their head
Яку користь я отримаю з цього курсу? 
По закінченню цього курсу ви: 
  • Узагальнити та пояснити на базовому рівні норми МГП. 
  • Оцінювати ситуації, визначати, як ці ситуації будуть класифікуватись відповідно до МГП, і знати, де знайти застосовне право. 
  • Визначати ситуації, в яких існує ризик недотримання норм МГП, і розуміти, коли може знадобитися додаткова підтримка. 
  • Пам'ятати, де знайти потрібну інформацію для прийняття рішень з урахуванням норм МГП. 


A clock showing 15 minutes passing
Як довго триватиме курс? 
 Для проходження цього курсу (самостійно) вам знадобиться приблизно 5 годин; кожен модуль є самодостатнім, що забезпечує гнучкість навчання. 
Three stacks of coins with a question mark on the top
Яка вартість? 
 Цей курс безкоштовний! 

A certificate scroll with a rosette on it
Чи отримаю я сертифікат по завершенні? 
 Так. Ви зможете завантажити сертифікат після того, як пройдете всі модулі курсу. 

The word START and a question mark in a circleЗ чого мені почати? 
 Натисніть на кнопку Приєднатися до курсу у верхній частині сторінки. Вас буде перенаправлено на сторінку курсу. Вам не обов'язково проходити курс за один раз. Ви завжди можете продовжити пізніше з того місця, де зупинилися.