Bine ai venit la cursul „Bunăstare și reziliență pentru lucrătorii din prima linie și manageri”.   
Acest curs te va ajuta să înțelegi, în calitate de lucrător în prima linie sau de manager, impactul pe care stresul îl are stresul asupra vieții tale și cum poți să îți consolidezi reziliența personală și organizațională. Până la finalul cursului, vei elabora un plan de acțiune personal și vei cunoaște mai bine diversele tehnici cu privire la bunăstare și reziliență pe care să le aplici în situații stresante. 


Is this course for me?
Este acest curs pentru mine? 
Mulți lucrători umanitari se pot confrunta cu anxietate, stres post-traumatic, depresie și epuizare profesională. Prin urmare, chiar dacă sunteți dedicați și aveți multă experiență, puteți deveni incapabili să funcționați la capacitate maximă, ceea ce înseamnă că este posibil ca persoanele afectate de situația de criză să nu primească asistența și protecția de care au nevoie. 
 

Cursul are două opțiuni:
 

Lucrătorii din prima linie 

Opțiunea pentru lucrătorii din prima linie oferă informații inovatoare și accesibile lucrătorilor umanitari din întreaga lume. Cursul reprezintă o trecere de la tratament la prevenție, este aplicabil organizațiilor de toate dimensiunile și subliniază faptul că bunăstarea este o responsabilitate comună atât a individului, cât și a organizației. 

Cursul îți va consolida capacitatea privind bunăstarea și îți va oferi abilități de gestionare a stresului și de creștere a rezilienței. Cursul include un set de instrumente menite să te ajute, precum și un ghid al formatorului. 

Manageri 

În calitate de manager, este important să fii conștient(ă) de problemele cu care se confruntă echipa ta, și, de asemenea, să faci față provocărilor organizaționale, cum ar fi volumul mare de muncă, resursele limitate și gestionarea îngrijirii personalului în urma unui incident critic. Învățarea va fi susținută de linkuri către cele mai bune practici și exemple de protocoale organizaționale. 

How will I benefit from the course?
Cum mă va ajuta acest curs? 

La finalizarea acestui curs, în calitate de lucrător din prima linie, vei putea: 

  • înțelege stresul pe care îl resimți în cadrul muncii tale; 
  • identifica semnalele de alamă la care trebuie să fii atent(ă), atât cele care te privesc pe tine, cât și în cazul colegilor tăi;  
  • dezvolta strategii și tehnici pentru a reduce stresul și pentru a te ajuta să faci față diferitelor situații stresante. 

La finalizarea acestui curs, în calitate de manager, vei putea: 

  • înțelege stresul pe care îl resimți în cadrul muncii tale; 
  • identifica semnalele de alamă la care trebuie să fii atent(ă), atât cele care te privesc pe tine, cât și în cazul colegilor tăi; 
  • dezvolta strategii și tehnici pentru a reduce stresul și pentru a te ajuta să faci față diferitelor situații stresante; 
  • avea la dispoziție îndrumări privind integrarea unei culturi a bunăstării și a rezilienței în cadrul organizației. 

How long will it take?
Cât durează?  
 Ar trebui să dureze aproximativ 120 de minute, inclusiv evaluarea inițială și cea finală.
How much does it cost?
Cât costă?
 Acest curs este gratuit! 
Will I get a certificate at the end?
Voi primi un certificat de absolvire la final? 
 Acest curs nu are certificat
How do I start? Cum încep? 
 Fă clic pe butonulZgadzam się - dołącz do kursu!     de pe această pagină. Vei accesa astfel modulele cursului. Nu-ți face griji dacă trebuie să te oprești în timpul unul modul; poți relua mai târziu de unde ai rămas.
PROTECȚIA DATELOR

Acest curs a fost conceput de Save the Children UK, care vor monitoriza modul în care este folosit acest curs, pentru a se asigura că este adecvat scopului pentru care a fost creat. Aceasta înseamnă că membrii personalului Save the Children UK și World Vision care se ocupă de monitorizare vor putea vedea numele pe care îl folosești pe platforma Kaya, precum și orice alte detalii profesionale pe care ni le-ai transmis. 


Înainte de a fi folosite pentru analiză sau raportare, toate aceste date vor fi anonimizate. Dacă ai întrebări legate de acest aspect, trimite un e-mail la digitallearning@savethechildren.org.uk