Çatışmalara karşı Duyarlılığa Giriş Modülüne hoş geldiniz. 

Bu, sağlayıcı ortaklarımızın düzenlediği veya Save the Children’in tasarladığı, kalite garantili ve etkileşimli modüllerden oluşan, katılımcının kendi hızında ilerleyebileceği açık erişimli HOP’nin Temelleri programıyla ilişkili, diğer modüllerden bağımsız bir modüldür. 

HOP’nin Temelleri programı üç seviyeden oluşur ve insani yardım sektöründe kariyerine başlayan veya kalkınma sektöründen geçiş yapan kişilere yöneliktir. İnsani eylemlerin esasları konusunda hiç resmî eğitim almamış olan veya bilgi “tazelemek” isteyen kişiler için de uygundur.  

HOP’nin Temelleri, kaliteli acil durum müdahalelerinin sağlanmasıyla ilgili temel konuları kapsayan, kolaylaştırılmış bir öğrenme yolculuğu sunmak için özenle tasarlanmıştır.

A person with a thinking bubble
Bu kurs bana uygun mu? 
Bu kurs, insani yardım sektöründe çalışan öğrenciler için çatışmalara duyarlılık konusuna giriş niteliğindedir ve hem teknik hem de teknik olmayan eğitim alan öğrencilere uygundur.
A person with a lightbulb over their head
Bu kurstan nasıl faydalanacağım?
Öğrenciler bu kursun sonunda aşağıdakileri yapabilecek yetkinliğe sahip olacaktır: 

  • Çatışmalara duyarlılığın ilkelerini açıklamak

  • Farklı bağlamlarda yardım müdahalelerinden kaynaklı olarak istemeden ortaya çıkan bazı olumsuz sonuçları anlamak

  • Çatışmanın nasıl önleneceğini veya azaltılacağını, ayrıca sosyal bütünlük üzerindeki olumlu etkinin nasıl artırılacağını açıklamak

  • Çatışmaya duyarlı müdahalelerin nasıl planlanacağını göstermek
A clock showing 15 minutes passing
Ne kadar sürecek?
 

Bu kursu tamamlamak yaklaşık 1 saat sürer.

Kursu tek seferde veya birkaç oturumda tamamlamayı seçebilirsiniz. Kursu birkaç oturumda tamamlamayı seçerseniz ilerlemeniz otomatik olarak kaydedilir ve kaldığınız yerden devam edersiniz.
Three stacks of coins with a question mark on the top
Ücreti nedir?
 Bu program ücretsiz!
A certificate scroll with a rosette on it
Kursu tamamladığımda sertifika alacak mıyım?
 Evet! Bu kursun kriterlerini karşıladığınızda kursu tamamladığınızı gösteren dijital bir rozet alabilirsiniz (English only).
The word START and a question mark in a circleNasıl başlayacağım?
 Bu sayfadaki “Katılıyorum - Kursa katıl” düğmesine tıklayın. Bu düğmeye tıkladığınızda kurs modüllerine erişebileceksiniz. Endişelenmeyin; modülden dilediğiniz zaman çıkabilirsiniz ve geri döndüğünüzde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Data protection

Bu kursu hazırlayan Humanitarian Leadership Academy, kursun kullanımını izleyerek amacı dışında kullanılmasını önler. Dolayısıyla Humanitarian Leadership Academy personeli, Kaya platformunda kullandığınız adı ve mesleğinizle ilgili bize sağladığınız diğer bilgileri görebilecektir. Bütün bu veriler, herhangi bir analiz veya raporlama amacıyla kullanılmadan önce anonim hâle getirilecektir.


Bu kurs hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen digitallearning@savethechildren.org.uk e-posta adresinden bizimle iletişime geçin.