Мінімальні стандарти захисту дітей

Альянс на захист дітей у межах гуманітарної діяльності

Цей вступний електронний курс призначений для всіх, хто зараз працює з дітьми та для дітей у гуманітарних установах, а також для всіх працівників із захисту дітей, які хочуть підготуватися до потенційної гуманітарної кризи.

 Він може бути використаний:

  • Для самостійного навчання;
  • Як передумова для учасників, які відвідують очні, онлайнові або змішані курси навчання на тему "Захист дітей у гуманітарній діяльності";
  • В якості вступного ресурсу для нових співробітників.

По завершенні курсу учасники матимуть загальні базові знання про Принципи та Стандарти, якими ми керуємось у нашій роботі з дітьми та сім'ями.

СТРУКТУРА КУРСУ:
  • Ласкаво просимо на курс 
  • Ознайомлення з МСЗД
  • Принципи та підходи
  • Стандарт 1 – Координація (обов'язковий)
  • Стандарт 4 – Управління програмним циклом (обов'язковий)
  • Стандарт 8 - фізичного та емоційного поганого ставлення
  • Стандарт 9 – Сексуальне та гендерне насильство
  • Стандарт 12 – Дитяча праця
  • Стандарт 14 – Застосування соціально-екологічного підходу
  • Стандарт 15 – Групові заходи для добробуту дитини
  • Стандарт 16 - Зміцнення сім'ї та середовища для виховання
  • Стандарт 17 – Підходи на рівні громади

1. ОЗНАЙОМЛЕННЯ З МІНІМАЛЬНИМИ СТАНДАРТАМИ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ У ГУМАНІТАРНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ (МСЗД)

Цей обов'язковий модуль містить огляд і основні визначення понять Захисту дітей у гуманітарній діяльності та МСЗД у гуманітарній діяльності. У ньому розглядається, як МСЗД вписується в гуманітарну роботу та роботу із захисту дітей, їхнє призначення, зв'язки з іншими Стандартами та рекомендаціями, як їх використовувати тощо.


2. ПРИНЦИПИ ТА ПІДХОДИ

Цей обов'язковий модуль розглядає 10 принципів МСЗД щодо роботи з дітьми; вони забезпечують основу для нашої роботи та того, як ми застосовуємо Стандарти для досягнення якості та підзвітності.


3. СТАНДАРТИ

Ці модулі не є вичерпними, але містять введення у кожний стандарт та приклади застосування цього стандарту на практиці. Будь ласка, зверніться до списку додаткових матеріалів МСЗД і каталогу курсів Альянсу для більш детального навчання з конкретних тем. 


Якщо ви використовуєте цей електронний курс як частину ширшої ініціативи з нарощування потенціалу (тобто, попереднього навчання для одного з очних семінарів Альянсу або спеціального електронного курсу, який проводить ваша агенція тощо), тоді ваш інструктор може призначити додаткові модулі.


Чи підійде мені цей курс?

 Цей вступний електронний курс призначений для всіх, хто зараз працює з дітьми та для дітей у гуманітарних установах, а також для всіх працівників із захисту дітей, які хочуть підготуватися до потенційної гуманітарної кризи.

How will I benefit from this courseЯку користь я отримаю з цього курсу?
Після закінчення цього курсу слухачі:

  • Поглиблять свої знання про Мінімальні стандарти захисту дітей.
  • Зрозуміють, як Стандарти застосовуються на практиці, зокрема принципи, які МСЗД викладає щодо нашого колективного підходу.
  • Дізнаються, як МСЗД може допомогти направити їх роботу, вивчивши зміст 2 ключових стандартів (Координація та Управління програмним циклом) та 1 стандарту на свій вибір.


A clock showing 15 minutes passingЯк довго триватиме курс?
 4-5 годин. Ви можете зробити паузу в будь-який час.

Three stacks of coins with a question mark on the topЯка вартість курсу?

Цей курс безкоштовний!

A certificate scroll with a rosette on it
Чи отримаю я сертифікат по завершенні?

    
Альянс хоче переконатися, що ви як працівник із захисту дітей (або інший гуманітарний суб'єкт) ознайомлені з повним обсягом МСЗД. Тому, щоб отримати сертифікат про закінчення, необхідно пройти п'ять модулів: Ознайомлення з МСЗД; Принципи та підходи; Стандарти 1 і 4; і щонайменше один Стандарт на ваш вибір. Якщо ви використовуєте цей електронний курс як частину ширшої ініціативи щодо нарощування потенціалу (тобто, попереднього навчання для одного з очних семінарів Альянсу або спеціального електронного курсу, який проводить ваша агенція тощо), тоді ваш інструктор може призначити додаткові модулі.

The word START and a question mark in a circleЗ чого мені почати?


Прокрутіть сторінку догори і натисніть на кнопку Приєднатися до курсу. Вас буде перенаправлено на сторінку курсу. Вам не обов'язково проходити курс за один раз. Ви завжди можете продовжити пізніше з того місця, де зупинилися.

Якщо вам потрібна додаткова підтримка або у вас є запитання, будь ласка, напишіть нам на cpms.wg@alliancecpha.org


Захист даних і згода

Цей курс був створений та адмініструється Альянсом та Академією гуманітарного лідерства. Приєднуючись до цього курсу, Ви погоджуєтеся, що Альянс та Академія гуманітарного лідерства отримають доступ до інформації Вашого профілю на Kaya, включаючи Ваше ім’я та адресу електронної пошти, щоб вони могли надати курс. Для цього їм може знадобитися зв’язатися з вами. Перед проведенням аналізу або складанням звітів, всі отримані дані будуть анонімізовані. Якщо у Вас виникли запитання щодо цього, напишіть на адресу електронної пошти cpms.wg@alliancecpha.org