Bine ai venit la cursul „Responsabilitatea față de persoanele afectate”. 

Acest curs online îți va prezenta aspectele-cheie ale conceptului de responsabilitate și te va ajuta să te asiguri că acționezi întotdeauna într-un mod responsabil față de persoanele afectate de intervenția umanitară.

Acest modul utilizează scenarii pentru a te ajuta să înțelegi ce înseamnă să acționezi într-un mod care să demonstreze cu adevărat responsabilitatea față de comunitățile afectate.

Modulul a fost creat de Alianța CHS, Rețeaua CDAC, Ground Truth Solutions, Sphere și Humanitarian Leadership Academy. 

A person with a thinking bubble
Este acest curs pentru mine?
Acest modul de e-learning se adresează tuturor celor implicați în acțiuni umanitare și care lucrează pentru organizații de toate dimensiunile, atât naționale, cât și internaționale, inclusiv agenții guvernamentale.

A person with a lightbulb over their head
Cum mă va ajuta acest curs?

La finalul din acestui curs vei putea să explici:

  • ce înseamnă pentru tine responsabilitatea față de populațiile afectate;
  • de ce este responsabilitatea față de persoanele afectate din ce în ce mai mult în centrul atenției;
  • cum trebuie integrată responsabilitatea față de persoanele afectate în fiecare etapă a ciclului de proiect;
  • cum trebuie abordate provocările legate de responsabilitate.


A clock showing 15 minutes passing
Cât durează?
 Finalizarea acestui curs durează aproximativ 2 ore. 

Three stacks of coins with a question mark on the top
Cât costă?
 Acest curs este gratuit.


Cum încep?
The word START and a question mark in a circleFă clic pe butonul     Sunt de acord - înscrie-te la curs     din partea de sus a acestei pagini. Vei accesa astfel conținutul cursului. Nu-ți face griji dacă te oprești pe parcursul unui modul; îl poți relua mai târziu de unde ai rămas.
 

Protecția datelor

Acest curs a fost conceput de Save the Children UK, care vor monitoriza modul în care este folosit acest curs, pentru a se asigura că este adecvat scopului pentru care a fost creat. Aceasta înseamnă că membrii personalului Save the Children UK care se ocupă de monitorizare vor putea vedea numele pe care îl folosești pe platforma Kaya, precum și orice alte detalii profesionale pe care ni le-ai transmis. 


Înainte de a fi folosite pentru analiză sau raportare, toate aceste date vor fi anonimizate. Dacă ai întrebări legate de acest aspect, trimite un e-mail la Digitallearning@savethechildren.org.uk