Bine ai venit la cursul Save the Children International (SCI) – Elemente esențiale ale salvgardării!

Acest curs îți va consolida înțelegerea conceptului de salvgardare în cadrul organizației Salvați Copiii. Va analiza o gamă variată de probleme legate de salvgardare care afectează grupurile vulnerabile pe care le deservim și se va concentra pe obligațiile tale personale în materie de salvgardare 

Pe lângă curs, vei avea și un jurnal personal al cursantului. În acesta, îți pot nota gândurile, atât atunci când acest lucru îți este sugerat de activitățile de curs, cât și propriile reflecții. Acest jurnal va fi o dovadă personală a implicării tale în curs, precum și o resursă durabilă, la care poți reveni oricând pentru a-ți reîmprospăta cunoștințele. 


Acest curs este disponibil și în mai multe alte limbi, faceți clic aici.

A circle with a person questioning inside

Acest curs este pentru mine?

Acest curs îți va consolida înțelegerea conceptului de salvgardare în cadrul organizației Salvați Copiii. Va analiza o gamă variată de probleme legate de salvgardare care afectează grupurile vulnerabile pe care le deservim și se va concentra pe obligațiile tale personale în materie de salvgardare.  

 
A person in a circle who has a lightbulb over their head

Ce beneficii îmi va aduce acest curs?

La finalul din acestui curs vei putea să: 

  • descrii standardele de protecție și salvgardare pe care le așteptăm de la personalul și reprezentanții noștri, precum și cinci reguli de conduită nenegociabile; 
  • recunoști preocupările legate de salvgardare; 
  • aplici practicile de salvgardare în ceea ce privește identificarea, reacția la și raportarea preocupărilor legate de salvgardare, în special atunci când se lucrează cu copii și grupuri vulnerabile. 

Cursul este împărțit în șase module de o durată aproximativ egală, fiecare dintre ele necesitând 10-15 minute de studiu. Prima dată vei parcurge modulele din curs în ordine succesivă, dar după aceea vei putea să revezi materialele oricând. Este bine să le treci din nou prin ele pentru a-ți reaminti conceptele, datele, cifrele și poveștile citite. 

Modulele sunt: 

1. Ce este salvgardarea?

2. Protejarea comunităților vulnerabile

3. Cum apar problemele legate de salvgardare?

4. Demontarea miturilor – adevărat sau fals?

5. Cum poți ajuta?

6. Fii gata să raportezi

A clock showing time passing
Cât timp va dura?
 Durata:  60-90 minute 

Three stacks of coins with question marks on the tops

Cât costă?

 

Acest program este gratuit!

A scrolled certificate with a rosette on itVoi primi un certificat la final?

Certificatul de absolvire este un document esențial, pe care trebuie să îl descarci și să păstrezi o copie, deoarece ți se va cere să prezinți o dovadă privind data la care ai finalizat acest curs.

Certificatul de absolvire este valabil timp de 2 ani, după care ți se va cere să urmezi un curs de perfecționare în domeniul salvgardării.


A circle with START and a question mark in
Cum încep?
 

Derulați în partea de sus a paginii și faceți clic pe „Sunt de acord. Mă înscriu la curs!” buton. Aceasta vă va duce la conținutul programului.



 

Protecția datelor

Acest curs a fost conceput de Save the Children UK, care vor monitoriza modul în care este folosit acest curs, pentru a se asigura că este adecvat scopului pentru care a fost creat. Aceasta înseamnă că membrii personalului Save the Children UK care se ocupă de monitorizare vor putea vedea numele pe care îl folosești pe platforma Kaya, precum și orice alte detalii profesionale pe care ni le-ai transmis. Înainte de a fi folosite pentru analiză sau raportare, toate aceste date vor fi anonimizate. Dacă ai întrebări legate de acest aspect, trimite un e-mail la Digitallearning@savethechildren.org.uk