Вітаємо у Темі 1 - Концептуальні засади освіти у надзвичайних ситуаціях


Цей матеріал є частиною комплексного онлайн-курсу "Освіта в надзвичайних ситуаціях"

У Темі 1 розглядаються концептуальні засади, що лягли в основу обґрунтування Освіти в надзвичайних ситуаціях, - принципи, стандарти, кодекси гуманітарної діяльності, Цілі сталого розвитку (ЦСР- 4) та Конвенція про права дитини (КПД ООН).


A person with a thinking bubble
Для кого ця тема?

Ця тема насамперед призначена для фахівців з освіти в надзвичайних ситуаціях (ОНС) або освітян-практиків, щоб допомогти їм краще зрозуміти підґрунтя ОНС та розвинути їхні компетентності для  виконання інших практичних завдань. Вона також може слугувати корисним ресурсом для тих, хто працює в інших сферах, але бажає поглибити свої знання з цих питань, занурившись у зміст цього проміжного рівня. Ця тема закладає основу для вивчення наступних тем онлайн-курсу, а також може бути корисною для підготовки інших навчальних заходів.


A person with a lightbulb over their head
 Результати навчання 

Після вивчення цієї теми ви зможете:

  • описати гуманітарні принципи, а також принципи і стандарти гуманітарної діяльності, етичний кодекс гуманітарних організацій

  • пояснити зміст Цілі 4 Цілей Сталого Розвитку (ЦСР) та Конвенції про права дитини (КПД ООН) 
  • обгрунтувати концепт Освіти в надзвичайних ситуаціях та його підгрунтя
  • виявляти практичний аспект етичного кодексу у прикладах гуманітарного реагування. 


A clock showing 15 minutes passing
 Як довго триватиме курс? 
 Вивчення теми займе приблизно 3,5 години.


Three stacks of coins with a question mark on the top
Вартість навчання
 Навчання безкоштовне.


A certificate scroll with a rosette on it
 Чи отримаю я сертифікат і цифровий бейдж у кінці? 
 Так, ви зможете завантажити сертифікат про завершення і цифровий бейдж після того, як Ви завершили всі необхідні дії протягом курсу.  


The word START and a question mark in a circle З чого мені почати? 
 Перетягніть сторінку нагору та натисніть «Приєднатися до курсу». Вас буде перенаправлено на сторінку курсу. Вам не обов'язково проходити курс за один раз. Ви завжди можете продовжити пізніше з того місця, де зупинилися. 


Захист даних і згода

Цей курс створений та адмініструється Академією гуманітарного лідерства. Реєструючись на курс, ви погоджуєтеся, що ця організація отримає доступ до інформації вашого профілю на платформі Kaya, зокрема ваше ім’я та адресу електронної пошти, щоб ви могли завершити навчання на курсі. Для цього може виникнути необхідність зв’язатися з вами. Перед проведенням аналізу або складанням звітів всі отримані дані будуть анонімізовані. Якщо у вас виникли запитання щодо цього, напишіть на адресу електронної пошти digitallearning@savethechildren.org.uk