Вітаємо в онлайн-курсі "Освіта в надзвичайних ситуаціях" 


Цей курс, в першу чергу, покликаний допомогти фахівцям з Освіти в надзвичайних ситуаціях та освітянам-практикам покращити своє загальне розуміння Освіти в надзвичайних ситуаціях або знання з окремих тем та сфер Освіти в надзвичайних ситуаціях, відповідно до запропонованих шести модулів/35 розділів. Він також може слугувати корисним ресурсом для тих, хто працює в інших сферах, але бажає покращити своє розуміння цього сектору, вивчаючи зміст цього проміжного рівня. 


Онлайн-курс Освіта у надзвичайних ситуаціях безпосередньо пов'язаний з Ключовими завданнями INEE і може використовуватись для допомоги у розв'язанні багатьох питань, представлених у Ключових завданнях. Можна проходити окремі розділи, окремі модулі, повний самостійний курс або, для певних учасників, як спосіб отримати Сертифікат про підвищення кваліфікації (CAS), акредитований Женевським університетом. Після проходження курсу видається H-Pass - цифровий значок, який можна отримати, пройшовши розділ та прикінцевий тест.


Цей курс також доступний англійською, французькою, іспанською, польською та арабською мовами.


    A person with a thinking bubble
    Чи підійде мені цей курс?


    Якщо Ви працюєте у сфері освіти у надзвичайних ситуаціях або у сфері освіти, і Вам необхідно покращити своє загальне розуміння освіти у надзвичайних ситуаціях або знання з конкретних тем та сфер освіти у надзвичайних ситуаціях, тоді цей курс для Вас. Якщо Ви працюєте в іншій сфері, але бажаєте покращити своє розуміння освіти у надзвичайних ситуаціях, вивчаючи зміст цього проміжного рівня, то цей курс також для Вас.


    A person with a lightbulb over their head
    Яку користь я отримаю з цього курсу? 

    По закінченню цього курсу ви навчитеся:

    • Чітко роз'яснити концепцію та обґрунтування якісної освіти в надзвичайних ситуаціях, посилаючись на її основи, всеосяжні цілі та роль у взаємозв'язку з гуманітарною діяльністю (Модуль 1)
    • Описати, як наскрізні питання, пов'язані з захистом, безпекою, статтю, можливостями, статусом і контекстом, взаємодіють з надзвичайними ситуаціями і надалі обмежують доступ до якісної освіти, та визначати стратегії для пом'якшення, зменшення та усунення цих перешкод відповідно до більш трансформаційних цілей (Модуль 2)
    • Перерахувати різні типи оцінювання, що мають відношення до реагування освіти у надзвичайних ситуаціях, та підходи до аналізу даних, а також описати процес їх застосування для розробки заходів реагування освіти у надзвичайних ситуаціях (Модуль 3)

    • Пояснювати, яким чином програми навчання в умовах надзвичайних ситуацій можуть сприяти фізичному, психологічному захисту та добробуту дітей, чітко сформулювати взаємозв'язок між ними та визначити практичні стратегії для досягнення цієї мети (Модуль 4)

    • Пояснити аспекти та проблеми якісного викладання та навчання в умовах надзвичайних ситуацій та визначити практичні поетапні стратегії для підтримки навчання, а також визнання цих результатів та переходу до відповідних подальших можливостей (Модуль 5)

    • Пояснити, яким чином батьки, громади, органи управління освітою та координаційні механізми можуть підтримувати доступ до освіти та якість освіти в надзвичайних ситуаціях, а також представити стратегії сприяння цьому з метою створення ефективної екосистеми освіти в надзвичайних ситуаціях для дітей (Модуль 6)


    A clock showing 15 minutes passing
    Як довго триватиме курс? 
     Цей курс (що складається з 6 модулів / 35 розділів) займе у Вас близько 200 годин.


    Three stacks of coins with a question mark on the top
    Яка вартість? 
     Цей курс безкоштовний! 


    A certificate scroll with a rosette on it
    Чи отримаю я значок чи сертифікат по завершенні?
     Так — ви отримаєте значок за кожен пройдений розділ. Коли ви пройдете всі розділи модуля, ви також отримаєте значок модуля.


    The word START and a question mark in a circleЗ чого мені почати? 
     Прокрутіть сторінку догори і натисніть на кнопку Приєднатися до курсу. Ви будете перенаправлені на сторінку курсу. Вам не обов'язково проходити курс за один раз. Ви завжди можете продовжити пізніше з того місця, де зупинилися.

    Захист даних і згода

    Цей курс створений та адмініструється Академією гуманітарного лідерства. Реєструючись на курс, ви погоджуєтеся, що ця організація отримає доступ до інформації вашого профілю на платформі Kaya, зокрема ваше ім’я та адресу електронної пошти, щоб ви могли завершити навчання на курсі. Для цього може виникнути необхідність зв’язатися з вами. Перед проведенням аналізу або складанням звітів всі отримані дані будуть анонімізовані. Якщо у вас виникли запитання щодо цього, напишіть на адресу електронної пошти digitallearning@savethechildren.org.uk