Bine ai venit la cursul de prim ajutor psihologic (PAP) pentru copii.
Acest curs îți prezintă conceptele și etapele implicate în acordarea de sprijin copiilor în urma unui eveniment traumatizant. Acesta include activități care se concentrează pe elementele de bază ale primului ajutor psihologic și pe modul de aplicare a acestora în context umanitar.


Is this course for me?
Este acest curs pentru mine? 
Da, cu siguranță! În cadrul activităților umanitare sau de intervenție în caz de dezastre, este posibil să intri în contact cu copii care au nevoie de sprijin imediat. Primul ajutor psihologic pentru adulți este utilizat pe scară largă de către membrii tuturor sectoarelor implicate în acțiuni umanitare, dar abordarea nevoilor copiilor este la fel de importantă.

Acest curs este deosebit de relevant pentru tine dacă lucrezi pe teren cu comunitățile și familiile sau dacă lucrezi în domeniul protecției copilului sau al sănătății mintale și sprijinului psihosocial, sănătății, educației, adăposturilor sau nutriției copiilor.

Cursul este, de asemenea, util dacă o parte a activității tale profesionale este dedicată consolidării capacității altora. Dacă faci parte din echipa de conducere (de nivel superior sau mediu) sau din personalul care asigură intervenția la nivel de comunitate, acest curs te va ajuta, de asemenea, să îți dezvolți abilitățile de care ai nevoie pentru a comunica cu copiii aflați în dificultate și pentru a-i ajuta să acceseze sprijinul imediat de care au nevoie.
 


How will I benefit from the course?
Cum mă va ajuta acest curs? 
La finalizarea acestui curs vei putea să:

    • folosești abilitățile și cunoștințele dobândite în cadrul acestui curs pentru a oferi primul ajutor psihologic copiilor și familiilor acestora; 

    • înțelegi importanța comunicării cu copiii într-un mod empatic; 
       

    • înțelegi reacțiile diferite ale copiilor în funcție de vârsta și de stadiul de dezvoltare al acestora și să îți adaptezi modul în care comunici și te comporți cu copiii și cu familiile acestora;  
       

    • identifici copiii care au nevoie de sprijin; 
       

    • înțelegi care sunt acțiunile și diferitele tehnici necesare pentru a oferi primul ajutor psihologic, inclusiv comunicarea cu copiii și comportamentul față de un copil la scurt timp după ce acesta a suferit un eveniment traumatizant; 
       

    • aplici principiile de acțiune – observă, ascultă, fă legături – în oferirea de prim ajutor psihologic. 

How long will it take?
Cât durează? 
 Ar trebui să dureze aproximativ 90 de minute, inclusiv evaluarea inițială și cea finală. 

How much does it cost?
Cât costă? 
 Acest curs este gratuit. 
Will I get a certificate at the end?
Voi primi un certificat de absolvire la final? 
 Vei putea descărca un atesta digital după ce ai finalizat evaluarea inițială, modulul, evaluarea finală și ai completat formularul de feedback.
How do I start? Cum încep? 
 Fă clic pe butonul     Înscriere curs        aflat în partea de sus a paginii. Vei accesa astfel modulele cursului. Nu-ți face griji dacă trebuie să te oprești în timpul unul modul; poți relua mai târziu de unde ai rămas.