Cursul „Introducere în evaluarea nevoilor în situații de urgență” este un curs de sine stătător, care are legătură cu Elemente de bază ale programului de operațiuni umanitare (HOP), o suită de module de învățare interactive, de calitate, gratuite, ce pot fi pot fi parcurse în ritm propriu și care sunt atent alese de furnizorii parteneri sau create de Salvați Copiii.  

Cursul „Elemente de bază” se adresează celor aflați la începutul carierei în domeniul umanitar sau celor care fac tranziția de la domeniul dezvoltării. Se adresează, de asemenea, celor care nu au pregătire profesională în ceea ce privește aspectele de bază ale intervențiilor umanitare, precum și celor care doresc să își actualizeze cunoștințele.


Cursul „Elemente de bază” a fost creat cu atenție, astfel încât să ofere o experiență de învățare optimă; cursul acoperă aspecte-cheie legate de furnizarea de răspunsuri adecvate în situații de urgență.  


Resursele folosite în crearea acestui curs de formare:  

Pentru a aduna informațiile necesare creării de conținut și pentru a ne asigura că abordarea este în concordanță cu standardele și recomandările din domeniu cu privire la ceea ce înseamnă o evaluare adecvată a nevoilor, s-a făcut o analiză detaliată a resurselor și ghidurilor existente referitoare la evaluarea nevoilor. Drept urmare, conținutul pe care îl vei vedea în cadrul acestui curs de formare este adaptat plecând în principal de la următoarele resurse (disponibile în limba engleză):  





A person with a thinking bubble
  Este acest curs pentru mine? 
 Acest curs se adresează celor aflați la începutul carierei în domeniul umanitar sau celor care fac tranziția de la domeniul dezvoltării. Se adresează, de asemenea, celor care nu au pregătire profesională în ceea ce privește aspectele de bază ale intervențiilor umanitare, precum și celor care doresc să își actualizeze cunoștințele. 


A person with a lightbulb over their head
  Cum mă va ajuta acest curs?   
 

La finalul acestui curs, vei putea să:


  1. Explici utilitatea și importanța evaluării nevoilor în luarea de decizii bazate pe date concrete, plecând de la nevoile reale, așa cum sunt ele raportate de populația afectată.

  2. Precizezi cele mai importante principii și standarde pe care trebuie să le respecți în implementarea unei evaluări a nevoilor.

  3. Descrii diferitele tipuri de evaluări și când se folosesc acestea în cadrul unei intervenții.

  4. Implementezi o evaluare a nevoilor adecvată, concepută pentru a acoperi lacunele în ceea ce privește informații-cheie în cadrul unui răspuns; vei face acest lucru pe baza a nouă pași practici prezentați în curs.

  5. Indici care sunt cerințele-cheie necesare implementării unei evaluări împreună cu partenerii locali sau în coordonare cu alți participanți la o intervenți.


A clock showing 15 minutes passing
  Cât durează?  
  Aproximativ o oră și jumătate. Poți lua pauză oricând; progresul făcut va fi salvat.  


Three stacks of coins with a question mark on the top
  Cât costă?  
  Acest program este gratuit!  


A certificate scroll with a rosette on it
  Voi primi un certificat de absolvire și un atestat digital la final?
  Da. Vei putea descărca un certificat de absolvire și un atestat digital odată ce ai finalizat toate activitățile obligatorii din cadrul cursului.  


The word START and a question mark in a circle  Cum încep?  
  Mergi în partea de sus a paginii și fă clic pe butonul „Înscriere curs”. Vei accesa astfel conținutul programului.  

 Cog and a book Timestamp-ul

Publicare: Decembrie 2022
   


Protecția datelor

Acest curs a fost conceput de Save the Children UK și World Vision, care vor monitoriza modul în care este folosit, pentru a se asigura că este adecvat scopului pentru care a fost creat. Aceasta înseamnă că membrii personalului Save the Children UK și World Vision care se ocupă de monitorizare vor putea vedea numele pe care îl folosești pe platforma Kaya, precum și orice alte detalii profesionale pe care ni le-ai transmis. 
 
Înainte de a fi folosite pentru analiză sau raportare, toate aceste date vor fi anonimizate. Dacă ai întrebări legate de acest aspect, trimite un e-mail la digitallearning@savethechildren.org.uk